Požár budovy v Malenovicích. Škoda se vyšplhala až do výše půl milionu korun!

Pondělí, 29. 8. 2022, 9:23 -

Požár budovy v Malenovicích. Škoda se vyšplhala až do výše půl milionu korun!

 

Během nedělní půlnoci, dne 21. srpna 2022, došlo k zásahu hasičů u požáru hospodářské budovy v obci Malenovice na Frýdecko-Místecku. Noční požár tam zničil hospodářskou budovu, na objekt nacházející se poblíž se plameny naštěstí nerozšířily.

Nemilé probuzení

Budíček krátce po půl jedné ráno zazvonil na hasičské stanici, kdy byl na tísňové lince zaznamenán hovor odkazující na požár budovy v dané obci. K zásahu, spolu s jednotkou hasičů ze stanice Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ve Frýdku-Místku, vyjeli i dobrovolní hasiči obcí: Malenovice, Frýdlant nad Ostravicí, Raškovice, Pstruží, Ostravice a místní části Frýdlantu n. O. Nová Ves.

Hasiči měli vše pod kontrolou

Daný objekt byl po příjezdu první z jednotek zcela v plamenech, proto byli nasazeny celkem 3 proudy, které měli za úkol zlikvidovat vzniklý požár. V průběhu hašení došlo také na 2 tlakové láhve, které byly ochlazeny a kontrolovány termokamerou.

Požár zlikvidován

Před půl druhou ráno byl požár již dostatečně pod kontrolou a za další zhruba hodinu a půl zcela zlikvidován. Na další objekty v blízkosti se nerozšířil, a tak se zabránilo ještě většímu neštěstí a škodám. Hasiči objekt hlídali až do ranních hodin.

Škoda až 500 000 Kč

Dle slov vyšetřovatele, byla škoda stanovena na výši půl milionu korun. Můžeme mluvit pouze o štěstí, že se požár (například vlivem povětrnostních podmínek) nerozšířil dále. Škoda mohla být daleko vyšší.

Přečtěte si také:

« zpět do rubriky